Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juni 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Begin(ners)excursie bij Nesselande (FLORON Zuid-Holland Zuid) (AFGELAST)

zaterdag 18 april 2020 10:00
 
 

Een excursie om er (weer) in te komen: voor beginners die willen leren inventariseren en voor de gevorderden die er zo in het begin van het seizoen weer lekker in willen komen door plantennamen en determinatiekenmerken weer even op te halen.

Kilometerhok 99-444 omvat een stukje oever van de Zevenhuizerplas met een beboomd eilandje en een stukje Eendrachtspolder, die een paar jaar geleden geheel opnieuw is ingericht als waterberging en roeibaan. Daarnaast een stukje woonwijk, dus veel variatie.  Als tweede hok kunnen we waarschijnlijk terecht in 100-445 met een iets groter stukje Eendrachtspolder, een stukje dijk en wat kakelverse villawijk met misschien nog wat bouwadventieven. Deze hokken zijn sinds 1990 nooit compleet onderzocht, dus wat we zullen vinden is een verrassing.

FLORON organiseert deze excursie samen met Rotta.

Verzamelen:
Metrostation Nesselande
Hier is ook P+R Nesselande
Op de hoek Corsicalaan/Laan van Dada, Rotterdam

Opgeven bij: willemien.troelstra@xs4all.nl