Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle  do 4 t/m zo 7 juni
Ameland vr 26 t/m zo 28 juni
Deventer e.o. vr 11 t/m zo 13 september (datum onder voorbehoud)
Burg-Haamstede vr 25 t/m zo 27 september
   

 

 

 

Eindejaars Plantenjacht Zierikzee (Plantenwerkgroep NVWSD)

vrijdag 27 december 2019 13:00
 
 
Op vrijdag 27 december organiseert de plantenwerkgroep van Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland, onder leiding van Ine van de Ven, een Eindejaars Plantenjacht.

Aan het eind van het jaar gaat de plantenwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland op zoek naar de laatste bloeiende planten van het jaar. De gevonden planten worden weer geregistreerd in de database van FLORON Nederland. Hier wordt dan inzichtelijk gemaakt welke planten er in dit jaargetijde nog in de bloei staan. De Plantenjacht wordt dus door heel Nederland gehouden en mag maar 1 uur duren.

Verzamelen om 12.45 uur bij de algemene begraafplaats Zierikzee (Stapelshofweg, 4301 NM Zierikzee) en om 13.00 uur start de Plantenjacht 2019. Na afloop is er koek en zopie! Er is ruimte voor 15 deelnemers.

Parkeren is ook mogelijk op het Sas te Zierikzee.

Inschrijven kan via dit formulier: https://forms.gle/yvS5ctAgm1btDmgK8.