Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Eindejaars Plantenjacht Zierikzee (Plantenwerkgroep NVWSD)

vrijdag 27 december 2019 13:00
 
 
Op vrijdag 27 december organiseert de plantenwerkgroep van Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland, onder leiding van Ine van de Ven, een Eindejaars Plantenjacht.

Aan het eind van het jaar gaat de plantenwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland op zoek naar de laatste bloeiende planten van het jaar. De gevonden planten worden weer geregistreerd in de database van FLORON Nederland. Hier wordt dan inzichtelijk gemaakt welke planten er in dit jaargetijde nog in de bloei staan. De Plantenjacht wordt dus door heel Nederland gehouden en mag maar 1 uur duren.

Verzamelen om 12.45 uur bij de algemene begraafplaats Zierikzee (Stapelshofweg, 4301 NM Zierikzee) en om 13.00 uur start de Plantenjacht 2019. Na afloop is er koek en zopie! Er is ruimte voor 15 deelnemers.

Parkeren is ook mogelijk op het Sas te Zierikzee.

Inschrijven kan via dit formulier: https://forms.gle/yvS5ctAgm1btDmgK8.