Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

FLORON-kamp Burg-Haamstede

vrijdag 25 september 2020 10:00 tot zondag 27 september 2020 16:30
 
 

Weer een kamp in Zeeland en wel op de Kop van Schouwen. We zitten op de camping In de Boogerd in Burg-Haamstede en je kan kamperen of verblijven in de groepsaccommodatie. Er is ruimte voor 48 stoelen rond de eettafel, met daarnaast nog wat flexibiliteit. Dus, zoals gewend van uit het verleden, is Zeeland is nooit vol. Datum is van vrijdag 25 september (12 uur) tot en met zondag 27, circa 15.00 uur.  Zoekgebieden zijn natuurlijk de zilte soorten van de Delta, de oude Vroongronden van Schouwen en de natuurontwikkeling in de zoom. Als je gewoon kleipolders wilt bezoeken kan dat natuurlijk ook.

Aanmelden is noodzakelijk bij Justus via justusvandenberg@kpnplanet.nl. Kosten zijn circa €50,-. De warme maaltijden zijn hoofdzakelijk vegetarisch en natuurlijk Zeeuws.