Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

FLORON-kamp Goirle (AFGELAST)

donderdag 4 juni 2020 tot zondag 7 juni 2020
 
 

Floronkamp in Goirle, Noord-Brabant afgelast

Het zijn onzekere tijden en het is heel lastig om te kunnen voorspellen hoe de situatie begin juni is wanneer het Floronkamp in Goirle is gepland. Op grond van de maatregelen die er tot 1 juni vanuit de overheid zijn genomen en mede na raadpleging van diverse collega’s hebben we besloten om het Floronkamp voor 2020 te annuleren.
Wat ons betreft schuiven we het kamp een jaar op.

We doen het met pijn in ons hart, maar het kan helaas niet anders. Alles was nagenoeg geregeld en we hadden mooie km-hokken uitgezocht, maar ieders gezondheid gaat even voor.

Hopelijk lukt het jullie om in deze bijzondere tijd toch nog af en toe op stap te gaan en te genieten van het ontluikende voorjaar.Blijf gezond en houd het virus buiten de deur. 

Met vriendelijke groet,
Anne Marie, Jacques, Johan en Rob
Floron, Noord-Brabant Baronie