Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Gelderse biodiversiteitsdag

vrijdag 15 november 2019 09:00
 
 

Voor alle betrokkenen bij natuur en landschap in Gelderland
In Gelderland dragen veel mensen bij aan de ontwikkeling en instandhouding van de natuur. Daar zijn we erg blij mee! Om onze waardering te laten blijken, organiseert de Provincie de jaarlijkse Gelderse biodiversiteitsdag. Deze dag is voor iedereen die zich inzet voor de Gelderse natuur. Dat kan zijn als vrijwilliger in landschap en natuur, als waarnemer of als professional bij een terreinbeherende organisatie, gemeente, waterschap, agrarische natuurvereniging en/of adviesbureau.

Laat je informeren en inspireren
Het programma van de biodiversiteitsdag is afwisselend en actief. Het omvat lezingen, workshops en excursies over biodiversiteit en natuurbeheer in Gelderland, maar er is ook aandacht voor natuurinclusief denken en doen, de relatie tussen natuur en klimaat en de betrokkenheid van inwoners bij de Gelderse natuur. De dag vormt een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en te leren over succesvolle projecten van natuurcollega’s!

Een greep uit het programma
Wilt u weten hoe u natuurinclusief kan bouwen? De Vogelbescherming en Zoogdiervereniging leggen het uit. Leer van Floron hoe u invasieve waterplanten kan herkennen. Wilt u meer kennis opdoen in uw vakgebied? Volg bijvoorbeeld de workshop over het e-learningplatform 'Leer je groen', voor mensen die beheers-, publieks- of monitorwerk doen in de natuur. Tussendoor kunt u ook even ontspannen tijdens een welverdiende stoelmassage of rek en strek tijdens een ontspannende sessie van kantooryoga.

Aanmelden
In oktober ontvang Gelderse natuurvrijwilligers een definitieve uitnodiging en kan een keuze gemaakt worden uit het complete programma-aanbod.

Datum en tijd
vrijdag 15 november 2019
09.00 - 16.00 uur

Locatie
Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem


Organsatie
De Gelderse biodiversiteitsdag wordt georganiseerd door de Provincie Gelderland. De Zoogdiervereniging, RAVON en FLORON zijn betrokken bij de organisatie van deze dag.