Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Inventarisatie-excursie Zwanenburg (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 15 september 2019 10:30
 
 

Onder leiding van Peter Wetzels wordt kilometerhok 110-488 bij Zwanenburg geïnventariseerd. In het kilometerhok liggen en industrieterrein, woonwijk en de spoorlijn Amsterdam-Haarlem. In het vergelijkbare aanliggende kilometerhok (110-498) zijn in 2018 meer dan 300 soorten gevonden. De streepexcursie is ook geschikt voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte)

Verzamelen om 10:30 uur bij de driesprong Leeweg en Werenweg in Zwanenburg. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Koffie bij Kaatje (een paar honderd meter buiten het hok).

Aanmelden (niet verplicht) en meer informatie bij Peter Wetzels ( floronamsterdam@gmail.com ). Zet in de titel Aanmelding Zwanenburg. Bij aanmelding krijg je een lijst met de plantensoorten die vanaf 1990 in het kilometerhok gevonden zijn.