Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel)

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Inventarisatie-excursie Zwanenburg (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 15 september 2019 10:30
 
 

Onder leiding van Peter Wetzels wordt kilometerhok 110-488 bij Zwanenburg geïnventariseerd. In het kilometerhok liggen en industrieterrein, woonwijk en de spoorlijn Amsterdam-Haarlem. In het vergelijkbare aanliggende kilometerhok (110-498) zijn in 2018 meer dan 300 soorten gevonden. De streepexcursie is ook geschikt voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte)

Verzamelen om 10:30 uur bij de driesprong Leeweg en Werenweg in Zwanenburg. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Koffie bij Kaatje (een paar honderd meter buiten het hok).

Aanmelden (niet verplicht) en meer informatie bij Peter Wetzels ( floronamsterdam@gmail.com ). Zet in de titel Aanmelding Zwanenburg. Bij aanmelding krijg je een lijst met de plantensoorten die vanaf 1990 in het kilometerhok gevonden zijn.