Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Inventarisatie-excursie Ilpendam (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 21 juli 2019 10:30
 
 

Onder leiding van Peter Wetzels wordt kilometerhok 125-497 bij Ilpendam geïnventariseerd. Dit Swiebertjesdorp in het veenweidegebied bestaat uit oude bebouwing. Er is een kerkhof, een parkbos en ook een stuk van de droogmakerij Purmer (kleigrond) ligt in dit hok. Met een pont over het Noord-Hollands kanaal (€ 0,80) kunnen we de oevers van de Dorre Ilp bezoeken.De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte)

Verzamelen om 10:30 voor Het Wapen van Ilpendam, Dorpsstraat 7 te Ilpendam. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Het Wapen van Ilpendam.

Aanmelden (niet verplicht) en meer informatie bij Peter Wetzels ( floronamsterdam@gmail.com ). Zet in de titel Aanmelding Ilpendam. Bij aanmelding krijg je een lijst met de plantensoorten die vanaf 1990 in het kilometerhok gevonden zijn.