Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Biesbosch inventarisatiedag - liefst opgeven voor 1 mei

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
woensdag 15 mei 2019 09:00
 
 

Er is een traditie ontstaan van FLORON-districten Noord-Brabant Baronie en Zuid-Holland Zuid om jaarlijks samen een of twee dagen te organiseren om kilometerhokken in de Biesbosch te inventariseren. Dit is het vierde jaar. Het gaat op vijftien mei om hokken ten zuiden van Dordrecht, dat wil zeggen aan de Hollandse kant van de Biesbosch.

Voor wie: Iedere floristisch geïnteresseerde is welkom, in groepjes worden beginners gecombineerd met meer ervaren floristen.

Tijden: We verzamelen om 9 uur en verdelen ons ter plekke in groepjes. We ronden rond 15 uur af.  

Startplek:
Natuur- en Vogelwacht Biesbosch
Noorderelsweg 2A te Dordrecht

Wil je mee? Geef je, liefst voor 1 mei, op bij Willemien Troelstra of Jacques Rovers dan houden we je op de hoogte.