Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Biesbosch inventarisatiedag - liefst opgeven voor 17 augustus

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
woensdag 28 augustus 2019 09:00
 
 

Er is een traditie ontstaan van FLORON-districten Noord-Brabant Baronie en Zuid-Holland Zuid om jaarlijks samen een of twee dagen te organiseren om kilometerhokken in de Biesbosch te inventariseren. Dit is het vierde jaar en de tweede dag. Het gaat op 28 augustus om hokken aan de Brabantse kant van de Biesbosch waarschijnlijk vooral in de Noordwaard, in de een paar jaar geleden opnieuw ingerichte polders met geulen die bij hoge rivierwaterstanden onderlopen. Vaak afwisselende hokken met stukken rivieroever of moerassige zones, stukken dijk, kleine bosjes en soms ook nog wat akkers voor de akkeronkruiden.

Voor wie: Iedere floristisch geïnteresseerde is welkom, in groepjes worden beginners gecombineerd met meer ervaren floristen.

Tijden: We verzamelen om 9 uur en verdelen ons ter plekke in groepjes. We ronden rond 15.30 uur af.  

Startplek:
Nader te bepalen: waarschijnlijk Biesboschmuseum of Werkschuur van Staatsbosbeheer.

Wil je mee? Geef je, liefst voor 17 augustus, op bij Willemien Troelstra of Jacques Rovers dan houden we je op de hoogte.