Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

FLORON kamp Goeree-Overflakkee (VOL)

vrijdag 5 juli 2019 12:00 tot zondag 7 juli 2019 16:00
 
 

Van 5-7 juli 2018 verkennen we tijdens het FLORON kamp een stuk van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Gelegen tussen twee zeearmen is het karakter van het eiland licht Zeeuws. Aan de kop van het eiland liggen prachtige duinterreinen en in de noordwestpunt de Kwade hoek waar het flink kan spoken en nieuwe duinvorming plaats vindt. Het midden en het oosten van het eiland is agrarisch gebied doorsneden door kreken en kreekrestanten en dijken en dijkjes en hier en daar een dorp. Langs de zuidrand van het eiland liggen de slikken van Flakkee.

Programma:

In overleg met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en Zuid-Hollands landschap zullen we een mooie selectie van hokken maken om zaterdag en zondag te inventariseren. Op vrijdagmiddag willen we een excursie te organiseren, waarschijnlijk naar de Preekhilpolder en misschien kunnen we ook een stukje van de Westduinen meepikken. Voor wie vrijdagmiddag liever al een hok wil inventariseren is daar zeker gelegenheid toe. Vrijdagavond zal Adrie van Heerden een lezing houden over de flora(ontwikkeling) van het eiland. Hij is er geboren en getogen en heeft als ecologisch medewerker van de provincie de ontwikkeling in de afgelopen decennia kunnen volgen.

Verblijf:

We verblijven op camping/recreatieterrein Toppershoedje (onderdeel van RCN). We hebben een kampeerveld met zeven staplaatsen, we verwachten dat daar ongeveer 40 mensen met tent (en een enkele caravan) terecht kunnen. Daarnaast hebben we een zaaltje waar we kunnen eten en dat we ook daarbuiten kunnen gebruiken om planten te determineren, een lezing etc.Wil je niet kamperen dan kun je misschien op het terrein een bungalow/blokhut huren of ergens in de buurt andere overnachting zoeken.

Eten:

 • Vrijdagavond is er een (vegetarisch) buffet
 • Zaterdag genieten we van een Natuurmaaltijd die Lenie Ponse van Natuurvereniging Tholen voor ons verzorgt. Het grootste gedeelte van de die maaltijd haalt ze uit de natuur op en rond Tholen.
 • Wij zorgen voor ingrediënten voor ontbijt en lunchpakketten.
 • We kunnen zelf op ieder gewenst moment koffie en thee zetten.
 • Overige drankjes zijn op eigen kosten.

Meenemen:

 • bord, bestek, beker
 • kampeerspullen (tent, matje, slaapzak, toiletbenodigdheden)
 • laarzen, kleding voor zon en regen
 • een vat om water/koffie in mee te nemen
 • floristische hulpmiddelen zoals een mobiele telefoon met oplader, loup, flora, dreg

Kosten van deelname:

 • €55 inclusief kampeerplek, ontbijt, lunchpakket, koffie & thee en avondeten, drankjes
 • €40 voor zij die niet (op het door ons gereserveerde veld) kamperen maar wel mee-eten
 • €15 voor mensen die alleen overdag komen (niet mee-eten / niet overnachten).

Opgeven

stuur een mailtje aan willemien.troelstra@xs4all.nl onder vermelding van:

 • Welke dagen ben je erbij?
 • Kamperen of slaap je elders?
  Let op (bericht 22 juni 2019): er zijn nog maar een paar kampeerplekjes te vergeven.
  Ik heb nog wel twee logeerbedden in Middelharnis in de aanbieding en een plek in een stapelbed in een huisje op het terrein.
 • Als je elders slaapt: eet je wel mee?