Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

FLORON-kamp Vechtdal (Ommen) (VOL)

vrijdag 6 september 2019 tot maandag 9 september 2019
 
 

Een lang weekend, van vrijdag 6 tot en met maandag 9 september, planten kijken in het dal van deOverijsselse Vecht! We volgen de Vecht vanaf Ommen stroomopwaarts tot aan Hardenberg. Kenmerkend voor het gebied is de stroomdalflora van de kleine rivieren met onder andere Steenanjer, Klein timoteegras, Geel walstro, Grote tijm in de droge stroomdalgraslanden en de aanwezigheid van Lange ereprijs in de lager gelegen hooilanden (zogenaamde Koelanden). We beperken ons echter niet alleen tot het Vechtdal,we verkennen ook (de overgangen naar) de hogere zandgronden met een afwisseling van oude buurtschappen, beboste heideontginningen, droge en vochtige heide, stuifzand, jeneverbesstruwelen en vennen.

We verblijven op De Wolfskuil (www.wolfskuil.nl) in Ommen, waar we op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur terecht kunnen. Er is voor kampeerders gereserveerd en we staan op een eigen kampeerveld. Er is ruimte voor maximaal 30 personen en er kan alleen in tenten worden overnacht. Het alternatief is logies in één van de vele accommodaties die Ommen rijk is. Dit dien je echter zelf te regelen. Tijdens het kamp zorgt ieder voor zijn/haar eigen maaltijden en drankjes. Op het kampeerveld is een slechtweer voorziening (grote tent met tafels en banken) aanwezig, evenals een kooktent met koelkasten gasstel, waar we gebruik van kunnen maken.

Je kunt het hele kamp komen, maar een dag aansluiten is natuurlijk ook mogelijk. De eerste excursie begint op vrijdagmiddag om 13.00 uur en op de overige dagen vertrekken we om 9.00 uur vanaf het kampeerterrein. De kosten bedragen naar verwachting circa 25 euro per persoon.

Organisatie door Edwin Dijkhuis en Petra van der Wiel

Meer informatie bij Petra van der Wiel (pvdwiel@telfort.nl)

HET KAMP IS VOL. AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.