Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: woensdag 15 maart 2023 19:30 Download agenda-item

Lezing: Inleiding in de Plantensociologie

Woensdagavond 15 maart, 19:30 - 20:30 digitaal via ZOOM

Plantensociologie, ook wel vegetatiekunde genoemd, is het onderzoek naar de (natuurlijke) samenstelling van plantensoorten in een biotoop. Interessant voor floristen die meer willen leren over de invloed van bodem, water en beheer op vegetaties.

Over de spreker: Joop Schaminée is professor Plantensociologie aan de Radboud Univeristeit Nijmegen en Wageningen Universiteit en onderzoeker bij Wageningen Environmental Research.

 

Vul dit formulier in om je op te geven. Je ontvangt een dag van tevoren een email met de toegangslink naar Zoom.

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven