Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: vrijdag 26 augustus 2022 00:00 Download agenda-item

Plaats: Burgh-Haamstede


FLORON-weekend Burgh-Haamstede

FLORON Zeeland inventarisatieweekend vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2022

In 2022 wordt er weer een inventarisatieweekend gehouden in Zeeland volgens het vertrouwde recept. Vrijdagmiddag 26 augustus om 13.00 uur starten we, ‘natuurlijk’ met mooi weer, tot en met zondagmiddag. De locatie is op de Kop van Schouwen-Duiveland. Het is zeven jaar geleden dat wij op deze locatie het laatste Zeeland weekend hebben gehouden. Onderzoeksgebieden zijn de duinen van Schouwen, de natuurontwikkelingsgebieden van de Zuidkust en de Deltawerken (Neeltje Jans en Kabbelaarsbank).

We overnachten in groepsaccommodatie Hoeve de Bosrand bij In de Boogerd Recreatie, Vertonsweg 2, 4328 GL Burgh-Haamstede. Het is een accommodatie voor 48 personen. Je kan met je eigen tent, caravan of camper komen of gewoon gebruik maken van de bedden in de groepsaccommodatie. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 48 eters/slapers. Zoals altijd kan je een ook alleen overdag komen of een deel van het kamp.

Aanmelden kan alleen door €55,- over te maken naar de rekening NL46ABNA0539022330 t.n.v. J.J. van den Berg. Dat geldt dan voor mensen die het hele weekend deelnemen en blijven overnachten. Als je niet het hele weekend blijft of elders slaapt moet je even contact met me opnemen, zodat ik de kosten kan bepalen.

Nadere info: Justus van den Berg (justusvandenberg@kpnplanet.nl).

 

 

Vorige Essenhakhout Overlangbroek
Volgende Oeverloperdag in Tilburg

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven