Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: vrijdag 24 juni 2022 10:00 Download agenda-item

FLORON-weekend Ameland

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 organiseert het districtteam Friesland een FLORON-weekend op Ameland. We maken dan de inventarisatie die we in 2018 begonnen zijn af. Toen hebben we veel kusthokken gedaan in augustus, nu doen we eind juni meer ‘binnenlandse’ hokken.

We bieden weer twee locaties aan voor overnachting: 1. SBB-camping Middelpôlle ten noordwesten van Nes, met een beperkt aantal tentplaatsen. En niet ver daarvandaan, aan de rand van Nes 2. kampeerboerderij Kiewiet’s Hoeve met een groot aanbod aan slaapplaatsen en een groot, luxueus dagverblijf. Zoals in 2018 dus.

We willen er graag nog deelnemers bij! Je hoeft geen echte kenner te zijn: we opereren in kleine groepjes met ten minste één expert. Een ideale leerschool! Het Ameland-kamp van 2018 heeft een mooi artikel op Nature Today opgeleverd, waarin die werkwijze toegelicht wordt. Jongeren tot en met 24 jaar en mensen die voor het eerst aan een FLORON-kamp deelnemen, krijgen € 20 korting.

Via deze link kun je een pdf met alle detailinformatie die op dit moment beschikbaar is downloaden,

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven