Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: donderdag 09 juni 2022 10:30 Download agenda-item

FLORON-kamp Merkske

50 jaar na Mennema

Van donderdag 9 juni tot zondag 12 juni 2022 organiseert districtsteam Noord- Brabant Baronie een Floron-kamp in het stroomgebied van het Merkske, een meanderende beek die de grens vormt tussen Nederland en België.

Je vindt er langs de beek prachtige dotterbloemhooilanden, blauwgraslanden en beek begeleidende moerasbossen. Hogerop natte en droge heide, eiken- en naaldbossen. In het gebied liggen zo’n 150 poelen waar o.a. de boomkikker met succes geherintroduceerd is.

Wij willen tijdens het week-end  het onderzoek van mei 1972 van toenmalig directeur van het Rijksherbarium Jaap Mennema na 50 jaar herhalen. In 1972 heeft Mennema samen met  Ruud van der Meijden en Leidse studenten 24 km-hokken van het gebied  geïnventariseerd. Aardig om te melden dat het grensoverschrijdende gebied inmiddels is uitgegroeid van 70  (in 1972) tot ruim 1500 ha.

We overnachten op boerderijcamping de Hardelhoeve, Oordeelsestraat 17, 5111 PB Baarle-Nassau (https://www.hardelhoeve.nl). Daar is ruimte is voor ca 25 tenten/caravans.

De bijdrage voor het gehele kamp ( 3 nachten, inclusief alle maaltijden) komt uit op € 60,- per persoon.  Deelname aan een gedeelte van het kamp is ook mogelijk, de vereiste bijdrage wordt dan naar evenredigheid vastgesteld. Voor niet kampeerders zijn er mogelijkheden voor B&B en vakantiehuisjes in de naaste omgeving (wel zelf regelen). Ook deelname zonder overnachting is mogelijk, hiervoor zal een kleine dagvergoeding in rekening worden gebracht.

Je bent van harte welkom om met ons na te gaan hoe het na al die jaren de Grote pimpernel en Knolsteenbreek is vergaan.

Gezien de versoeping van de Corona-regels is aanmelden vanaf heden mogelijk. Na aanmelding krijg je een inschrijfformulier toegestuurd.

Aanmelden en meer informatie via : floronnoordbrabantbaronie@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige Avondexcursie Hoornse Plas
Volgende IVN Slootjesdagen

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven