Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: zondag 25 december 2022 00:00 Download agenda-item

Eindejaars Plantenjacht

Tussen Eerste kerstdag en 3 januari is de jaarlijkse Eindejaars Plantenjacht. Tijdens de plantenjacht ga je een uur lang zoeken naar bloeiende planten bij jou in de buurt. De plantensoorten die je hebt gevonden, meld je via www.plantenjacht.nl. De tussenstand met de meest-gevonden plantensoorten is dan direct zichtbaar.

Vorige Workshop: Botanisch Tekenen (15:30 - 16:30) reservelijst
Volgende Plantenjacht Deventer

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven