Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: zaterdag 06 augustus 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Sellingen


Districtsexcursie Hasseberg, Sellingen

Willem Stouthamer begeleidt ons op de Hasseberg bij Sellingen waar we de planten gaan inventariseren. De Hasseberg op de grens van Nederland en Duitsland, km-hok 275x552, is met 14 meter de hoogste berg van de provincie Groningen en is niet vrij toegankelijk. De KNNV-Groningen is begin 2021 een meerjarige inventarisatie gestart van alle soortgroepen om het gebied beter in kaart te brengen. Het heeft er nu al toe geleid dat de Hasseberg tot de top-50 in Nederland behoort van wasplaten, een indicatie van schraalgrasland.

Start 10 uur bij de Hasseberg aan de Hassebergweg ten oosten van Sellingen.

Aanmelden verplicht via: floron.groningen@gmail.com

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven