Activiteiten

Datum: zaterdag 16 juli 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Oeverloperdag Vessem


Oeverloperdag in Vessem

Samen op onderzoek voor schone beken

Op het land zie je al snel wat er groeit, bloeit, kruipt en zoemt. Maar heb je weleens goed gekeken naar al het water om je heen? Daar bruist het ook van het leven: planten, vissen en allerlei andere waterdieren. Wil jij op ontdekkingstocht en onderzoeken hoe het zit met de waterkwaliteit en biodiversiteit in Brabantse beken? Ga dan mee oeverlopen tijdens de Oeverloperdag op 16 juli bij de Kleine Beerze meaner te Vessem!

Ontdek het onderwaterleven

Verrijk samen met ecologen van RAVON, FLORON, Waterschap De Dommel en IVN Natuureducatie jouw persoonlijke kennis van het leven in onze beken en de beleving ervan. Ga op zoek naar zo veel mogelijk verschillende soorten waterdieren en -planten en wordt de winnaar van de Beken Bingo. Of verdiep je juist in een bepaalde soort en leer meer over de herkenning en wat deze soort zegt over de waterkwaliteit.

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 16 juli, van 10.00 tot 13.30 uur
  • Waar: Kleine Beerze meander te Vessem (zie kaart)
  • Vrije inloop (de koffie staat om 10.00 uur klaar)
  • Ervaring is niet nodig en voor onderzoeksmateriaal wordt gezorgd
  • Vragen? Neem contact op met Robbert Hesen (r.hesen@ivn.nl)

Het belang van onderzoek

Door te meten of en hoeveel bepaalde soorten voorkomen weten onderzoekers, beheerders en beleidsmakers of zij moeten ingrijpen. Verandert het leefgebied? Wordt het leefgebied te klein? Overheersen sommige soorten? Door samen te onderzoeken krijgen we beter inzicht in de biodiversiteit in onze beken. Deze informatie is belangrijk om de waterkwaliteit en daarmee biodiversiteit te verbeteren.

Vorige Excursie Vloeivelden Suikerunie
Volgende Inventarisatie Oudelandse dijk hokken op Flakkee


Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven