Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zondag 21 juli 2024 10:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Amsterdam


Streepexcursie Amsterdam: Hok 117-484 (rondom de Henk Sneevlietweg)

Zondag 21 juli 2024: Streepexcursie hok 117-484 Rondom de Henk Sneevlietweg

Onder leiding van Peter Wetzels.

Een echt stadshok opgedeeld in verschillende stukken door een spoordijk en de ringweg (A10). De woonwijken die in de jaren 60 zijn gebouwd zijn onlangs deels vervangen door hypermoderne flatgebouwen. Het hok omvat ook delen van de bedrijventerreinen Riekerhaven en de Schinkel. Er is in 2013 voor het laatst volledig geïnventariseerd.

Rond het middaguur is er een koffie/thee en toiletpauze in Benji’s in de Maassluisstraat.

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. .

Bij deze excursie leggen we in de VERA app alle soorten vast (= strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Verzamelen om 10:30 uur bij de metro-ingang aan de Henk Sneevlietweg. Zie ook het kaartje hieronder.
Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 uur zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht.

Contact en aanmelding: floronamsterdam@gmail.com 
Tijdens de excursie: 06-44558870

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven