Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zaterdag 13 juli 2024 10:00 Exporteren evenement

Evenement locatie: Delft


Fietsexcursie Hof van Delfland

In samenwerking met Boswachter Bart van Berkel organiseren we een excursie naar Delfland, van oorsprong veenweidegebied ten zuiden van Delft. Een deel van het gebied is ingericht als recreatiegebied met stukken bos en wat kunstmatige heuvels. Een groot deel is nog in gebruik als wei- en hooiland. Er zijn diverse interessante plekken om te bekijken, maar die liggen wat ver van elkaar om dat te belopen. Daarom hebben we gekozen voor een fietsexcursie zodat we ons efficient kunnen verplaatsen.

Verzamelpunt: aan de westkant van Station Delft Campus (voorheen Delft Zuid). Met fiets!
Tip: je kunt een OV fiets huren op station Delft. Daarvandaan is het minder dan 10 minuten naar Delft Campus.
Bij Delft Zuid zijn OV fietskluizen, maar dat zijn er niet zo veel en ze zijn momenteel buiten gebruik.

Opgeven voor Hof van Delfland

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven