Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zondag 01 oktober 2023 10:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Nijmegen


Excursie Veur Lent

Op zondag 1 oktober 2023 is er een excursie naar het eiland "Veur Lent" bij Nijmegen, onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10:30 uur bij Station Nijmegen op het Stationsplein.

Mensen die met de auto komen moeten zelf uitpuzzelen waar ze het beste kunnen parkeren. Dat kan bijvoorbeeld op de kade aan de Lentse zijde van de Waal (Parmasingel/Lentse Warande), of aan de Nieuwe Markststraat in Nijmegen. Autorijders kunnen zich ook bij de excursie aansluiten aan de voet van de trap naar de spoorbrug bij het Ossenwaardpad om 11.00.

Er worden langs de Waal altijd heel bijzonder soorten gevonden. Riempjes, Rechte ganzerik, Geoorde zuring, Grote stekelnoot, Handjesgras, Oostenrijkse en Peperkers, Welriekende en Liggende ganzenvoet, Vertakte paardenstaart, Duifkruid en Zandweegbree. Het is altijd lastig te voorspellen wat we gaan vinden gezien het dynamische karakter van de rivieroevers. 

Afgelopen jaar was ik een excursie aan het voorlopen en toen bleek dat het waterpeil snel aan het stijgen was. Ik zag al veel planten onder water staan en tot de beoogde excursie datum zou het water nog eens 60 centimeter stijgen. Dus die excursie ging niet door. De planten zijn er nog wel maar zijn dan natuurlijk niet te benaderen. Ik organiseer dus deze excursie met verplichte aanmelding.

Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn en een situatiekaart.

Contact en verplichte aanmelding floronamsterdam@gmail.com

Tijdens de excursie: 06-44558870.

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven