Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: woensdag 12 juni 2024 19:00 Exporteren evenement

Excursie De Spees en Maneswaard (Geldersch Landschap)

Wo 12 juni De Spees en Maneswaard

Voor het Geldersch Landschap (GLK) gaan we de flora van De Spees en Maneswaard in kaart brengen. Er wordt dit jaar een SNL-kartering flora uitgevoerd, waarbij kwalificerende SNL soorten in kaart gebracht worden samen met Rode Lijst-soorten. Wij gaan kijken wat we daarvan vinden, maar ook wat er verder nog aan interessants te zien is en juist niet meegenomen wordt bij de standaard inventarisaties. We beginnen aan de westzijde van De Spees en gaan door de velden en via de dijk richting Maneswaard, en misschien halen we de Wolfswaard wel.

We verzamelen op de kruising vlakbij Rijnbandijk 143 in Opheusden om 19u.

Meld je zoals gebruikelijk s.v.p. uitelijk twee dagen voor aanvang van de excursie aan, door een mailtje te sturen naar floron.d922@outlook.com, met daarin de excursieleider in de cc. 
Excursieleider: Matthijs Courbois, courbois@ffexpert.nl

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven