Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zaterdag 23 september 2023 09:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Zundert


Excursie De Krochten

Zaterdag 23 september 2023

Excursie samen met Plantenwerkgroep KNNV Roosendaal.

Nazomer op De Krochten Staatsbosbeheer, eens kijken wat er nog te vinden is. Soorten die we zeker nog kunnen zien zijn Kleine zonnedauw, Moeraswolfsklauw, Wilde gagel en Dwergviltkruid. Als het veel geregend heeft in de weken voor deze excursie zijn laarzen aan te bevelen.

Start om 9.30 uur op de parkeerplaats aan de Meirseweg, ongeveer 170 meter na het Frans Baantje aan de linkerkant (westzijde) van deze provinciale weg: https://goo.gl/maps/oLGWbQM7K2VwwJ8o8

Neem lunch mee, uiterlijk 16.00 uur is de excursie afgelopen, tussentijds afhaken mag altijd.

Deze inventarisatie is ook geschikt voor deelnemers aan de Basiscursus flora van FLORON.

Max. 15 deelnemers, aanmelden: pvdwiel@telfort.nl

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven