FLORON
Search
× Search
woensdag 29 november 2023

Zelf op pad

Zelf op pad: alleen of met een groep

Heb jij zin om alleen of met een groep natuurliefhebbers lekker de natuur in te gaan en van alles te ontdekken over die beek bij jou in de buurt? Wat voor beestjes kruipen, vliegen en zwemmen er? Welke planten voelen zich er thuis? Met behulp van onderstaande informatie en materialen kun je zelf op pad of een groepsactiviteit organiseren.

Ontdek en leer

Nederland is een waterland. En dat geldt ook voor Brabant. Beken, kanalen of rivieren, bijna iedereen heeft er wel een of meerdere in de buurt. Iets om trots op te zijn én van te genieten.

Toch is het waterleven veel minder bekend dan alles wat op het land groeit, bloeit, zoemt, kruipt en fluit. Wat weet jij bijvoorbeeld over de beken bij jou in de buurt? Welke planten en dieren komen er voor? Is de beek gezond? Hoe kun je dat zien? Door zelf op pad te gaan leer je van alles over de beek bij jou om de hoek.

Om je op weg te helpen, kun je hier allerlei handige hulpmiddelen downloaden.

 

groepsactiviteit organiseren

Ben je zelf al Oeverloper en wil je als vrijwilliger anderen meenemen op ontdekkingstocht in en langs beken? Organiseer dan een groepsactiviteit voor bijvoorbeeld vrienden, familie, collega’s of buren. Wie weet raken zij net zo enthousiast als jij en hebben we er straks weer wat Oeverlopers bij!

Hoe je zo’n groepsactiviteit organiseert vind je in het speciale activiteitendraaiboek.

Het activiteitendraaiboek is nog in ontwikkeling.

 

Oeverlopers is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, FLORON, IVN Brabant, Natuurmonumenten, Provincie Noord-Brabant, RAVON en Staatsbosbeheer. Het project wordt gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel.Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven