Cursussen

FLORON geeft cursussen voor de herkenning van wilde planten, voor zowel particulieren, professionals als vrijwilligersgroepen. Elk jaar kun je als particulier deelnemen aan de Basiscursus Flora en de Paddenstoelencursus; ook hebben we een doorlopende Grassencursus.

Voor professionals en vrijwilligersgroepen werken we vraaggestuurd: we komen graag naar je toe en bieden zoveel mogelijk maatwerk. Scroll naar beneden voor de mogelijkheden.

Op al onze cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Download deze hier.  

   

Actueel aanbod

Waterplanten herkennen (op aanvraag, maatwerk)

De kwaliteit van het water in sloten en vaarten, poelen en plassen is op hoofdlijnen af te lezen aan de planten die in het water groeien. In de cursus Waterplanten leer je niet alleen de belangrijkste waterplanten te herkennen, maar laten we ook zien hoe je met behulp van de ter plaatse voorkomende plantensoorten op hoofdlijnen de waterkwaliteit, en andere omgevingsvariabelen, kunt vaststellen. Voor professionals kunnen we ook ingaan op beheeraspecten. Tevens kunnen we als vervolgcursus ook specialistische cursussen aanbieden voor het herkennen van specifieke groepen waterplanten.

Docent: Maik Janssen en/of Ruud Beringen
Duur: 1 dag (excursie en theorie, meerdaagse cursus ook mogelijk)
Locatie: incompany of bij FLORON in Nijmegen

Vorige Natuurvriendelijke oevers (op aanvraag, maatwerk)
Volgende Grassencursus (op aanvraag, maatwerk)

 De Basiscursus Waterplanten voor waterschappen is beoordeeld met gemiddeld een 8.

 

Grassencursus op maat: zeer geschikt voor medewerkers van ecologische of overheidsorganisaties (foto: Stichting Natuurwerkgroepen)

 

Grassencursus op maat: veldwerk is hier een essentieel onderdeel van (foto: Natuurvereniging Zuidwolde)


Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven