Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: vrijdag 24 september 2021 10:00 Download agenda-item

Wordt een echte oeverloper (Noord-Brabant)

24 september aanstaande kan je op 3 locaties in Brabant kennis maken met echte Oeverlopers. Dit zijn mensen die onderzoek doen naar planten en dieren in en langs beken. Hiermee helpen ze o.a. het waterschap om de kwaliteit van de beken in kaart te brengen en te verbeteren. Zelf kan je ook Oeverloper worden!

Hoe? De 24e zullen we van 10:00-12:00 nabij Heeswijk Dinther, van 12:00-14:00 nabij Tilburg en van 14:00-16:00 nabij Eindhoven samen met geïnteresseerden de onderzoeksmethode voor (water)planten en vis doorlopen. Mensen met kennis van andere soorten zijn uiteraard ook welkom! Op de locatie nabij Eindhoven kan je tevens chemische waterkwaliteit meten met hulp van de Waterblitz van Earthwatch Europe!

Interesse? Stuur een e-mail naar info@floron.nl en geef je op! (verzamelplaats volgt per mail)

Oeverlopers is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, FLORON, IVN Brabant, Natuurmonumenten, Provincie Noord-Brabant, RAVON en Staatsbosbeheer.

Het project wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel.

Vorige Streepexcursie Amsterdam Haarlemmerdijk en Bickerseiland
Volgende Startevenement Oeverlopers (Middelrode)

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven