Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zondag 14 april 2024 11:00 Exporteren evenement

Evenement locatie: Zaandam


Streepexcursie hok 116-496: Zaandam Kogerveld

Zondag 14 april 2024: hok 116-496 Zaandam Kogerveld 

Onder leiding van Peter Wetzels.

De Zaan stroomt door het hok en samen met een spoordijk en doorgaande wegen is dit hok opgedeeld in verschillende aparte stukjes. Oude en heel nieuwe wijken, industrieterreinen en kleine parken maken het hok divers. Het is een hok waar momenteel veel nieuwbouw plaatsvindt op voormalige sportvelden. Dit geeft kans op verrassende vondsten. Een bijzondere soort die uit het hok bekend is, is Peperkers (Lepidium latifolium).

Rond het middaguur is er een koffie/thee en toiletpauze in De Koffiezaak in de AH op het Kon. Julianaplein.

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen.

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA, alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Verzamelen om 11:00 uur aan de noordzijde van NS-station Kogerveld aan de Veldbloemenweg. Zie ook het kaartje hieronder.
Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 uur zijn.

Aanmelden per e-mail is verplicht.
Contact en aanmelding: floronamsterdam@gmail.com 
Tijdens de excursie: 06-44558870

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven