Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: zondag 01 augustus 2021 09:00 Download agenda-item

Plaats: IVN Helden excursie


Plantenexcursie (IVN Helden)

Zondag 1 augustus gaat de florawerkgroep van IVN Helden Naar het Muskesven aan de Bovensbos  in Helden.

We komen om 9.00 uur bij elkaar op de kruising Neerseweg / Bovensbos.

Wij bezoeken dit gebied voor de eerste keer.

Cursisten van Floron zijn van harte welkom.

Aanmelden is fijn, maar hoeft niet florawerkgroep@ivnhelden.nl.

Vorige Avondexcursie Tiel-Echteld (hok 160-435)
Volgende Plantenexcursie Cruysbergen en Gijzenveen

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven