Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: zaterdag 29 april 2023 10:00 Download agenda-item

Opwarmexcursie Hoek van Holland

Een excursie naar een zeer afwisselend gebied. Zowel geschikt om er weer in te komen aan het begin van het seizoen als om kennis te maken met de flora van de kust. Je vind hier op korte afstand veel verschillende terreintypes: stenige oevers, schrale vlaktes, duintoppen, duinstruweel, vochtige duinvallei, bos met voorjaarsflora. Waarschijnlijk gaan we geen kilometerhok(ken) inventariseren, maar maken we een daglijst.

Bij voldoende belangstelling maken we een aparte groep voor mensen met nog weinig ervaring.

Verzamelpunt: Metrostation Hoek van Holland Haven
Opgeven bij willemien.troelstra@xs4all.nl

Vorige WFD-excursie Midden-Drenthe
Volgende Avondexcursie Hesselinklaan

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven