Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: maandag 14 juni 2021 19:30 Download agenda-item

Korte cursus "Nieuwkomers in de stad"

De plantengroei in het stedelijk gebied verandert steeds weer. Kijk in de nieuwe Heukels 'flora en in de nieuwe Stadsflora van de Lage landen van Ton Denters. Dan ontdek je dat er weer een paar honderd soorten in deze boeken zijn opgenomen. De meeste nieuwe planten hebben een relatie met het stedelijk gebied. Met een korte cursus in de zomer van 2021 willen we speciale aandacht voor deze nieuwkomers vragen.

De cursus bestaat uit 1 avond en 3 excursies. De startavond is op maandag 14 juni (binnenbijeenkomst) Daarna zijn er drie excursies op maandag avond 5 juli en op zaterdag ochtend 4 en 18 september.

De excursielocaties zijn afwisselend in Tilburg en Breda.

Voor de cursus vragen we  € 25,- per deelnemer.

Tijdens de startavond bespreken we verschillende plantengroepen die we in de stad kunnen tegenkomen. Tijdens de excursies gaan we hiernaar op zoek. Een snuffeltocht naar fijnstralen, grassen, varens, klokjes, kruisbloemigen, enz.

De cursus wordt georganiseerd en gegeven door leden van het districtsteam Noord-Brabant Baronie (district 23).

Door de Coronaregels weten we niet precies op welke manier we de cursus kunnen verzorgen. We gaan ervan uit dat het mogelijk is om weer fysiek bij elkaar te komen.  Het maximale aantal deelnemers is 25.  Bij overschrijding van het maximale aantal deelnemers is de datum van aanmelden bepalend.

Opgave voor de cursus is mogelijk via:  floronnoordbrabantbaronie@gmail.com onder vermelding cursus Nieuwkomers in de stad.

Volgende Excursie schraalgrasland Krimpenerwaard

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven