Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: vrijdag 03 september 2021 10:00 Download agenda-item

Plaats: FLORONkamp Vijfheerenlanden


FLORON kamp vanuit Vijfheerenlanden

FLORON district Zuid-Holland Zuid organiseert in overleg met district Utrecht een FLORON kamp in/vanuit de Vijfheerenlanden. De Vijfheerenlanden is de regio begrensd door drie waterstromen (de Lek, de Linge en de Zederik) en aan de oostkant de Diefdijk (onderdeel van de Hollandse Waterlinie). Het ligt ten zuidwesten van de gemeente Utrecht. Het is een prachtig open gebied met weidse uitzichten over de weilanden, Hollandser kan bijna niet. Wat betreft terreinen kun je een mix verwachten van veenweidegebied, dijken, plasjes, rivieroeverzones, boomgaarden, kleine bosjes, kleine dorpen en stadjes.

Waar en wanneer

  • van vrijdag 3 september rond 12 uur
    tot zondag 5 september rond 16 uur.
  • Veldstudiecentrum Hei- en Boeicop (met eventueel extra kampeerplek op een 500 meter verderop gelegen camping).
    Er zijn meerdere slaapruimtes in het gebouw. Wegens corona kunnen we deze waarschijnlijk nog niet ten volle benutten. Gelukkig is er mogelijkheid om (een beperkt aantal) kleine tentjes bij te plaatsen. Er is 500 meter verderop een camping, we verwachten dat daar zo nodig ook enkele mensen hun tentje op kunnen zetten. We kunnen nu nog niet inschatten hoeveel mensen er in het gebouw kunnen slapen omdat dit afhankelijk zal zijn van dan geldende coronaregels, vaccinaties en persoonlijke voorkeuren van deelnemers. We broeden nog op een handige manier om deze puzzel op te lossen.

Kosten

De verwachting is dat deelname aan het kamp inclusief overnachting, eten en drinken €55 per persoon zal kosten.

Aanmelden

Aanmelden kan nog niet, in je agenda zetten wel.

Vorige Inventarisatie met de Plantenwerkgroep Heemtuin Muntendam
Volgende Excursie Mandermaten

 

 

 

 Naar boven