Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: vrijdag 29 juli 2022 12:00 Download agenda-item

FLORON-kamp Deventer

FLORON D6 Beneden-IJssel organiseert dit weekend een FLORON-kamp rondom Deventer.
Er wordt gekampeerd op het natuurkampeerterrein De Oostermaet. Het terrein is geheel voor FLORON beschikbaar. 
Rondom Deventer zijn veel KM-hokken het bezoeken meer dan waard en vooral de rond 400 waterbergingsgebieden van Waterschap Drents Overijsselse Delta zullen de nodige verrassingen opleveren. Zie verder ook de hieronder opgenomen nieuwsbrieven. 

Meer informatie via floron.d6@gmail.com.

Het FLORON D6 team.

Vorige FLORON-kamp Ameland
Volgende FLORON-kamp Burgh-Haamstede

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven