Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: zaterdag 26 juni 2021 10:00 Download agenda-item

Plaats: 't Reelaer


D6, Streepexcursie Landgoed 't Reelaer

D6, Streepexcursie km hok 214-492. Dit is een FLORON HNS Streepexcursie. Met een groep van mensen (grootte afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden) wordt het km hok waarin landgoed ‘t Reelaar nabij Heino ligt op de HNS manier gestreept. 


Excursieleider - Gerrit Hendriksen en David de Wit
Opgave is verplicht, via floron.d6@gmail.com

Verzamelpunt - ‘t Reelaar, vanaf N35 (Heinoseweg)
 

Vorige FLORON-kamp NP Nieuwland (VOL)
Volgende Excursie Junnerveld

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven