Activiteiten

Datum: vrijdag 24 september 2021 10:00 Download agenda-item

Wordt een echte oeverloper (Noord-Brabant)

24 september aanstaande kan je op 3 locaties in Brabant kennis maken met echte Oeverlopers. Dit zijn mensen die onderzoek doen naar planten en dieren in en langs beken. Hiermee helpen ze o.a. het waterschap om de kwaliteit van de beken in kaart te brengen en te verbeteren. Zelf kan je ook Oeverloper worden!

Hoe? De 24e zullen we van 10:00-12:00 nabij Heeswijk Dinther, van 12:00-14:00 nabij Tilburg en van 14:00-16:00 nabij Eindhoven samen met geïnteresseerden de onderzoeksmethode voor (water)planten en vis doorlopen. Mensen met kennis van andere soorten zijn uiteraard ook welkom! Op de locatie nabij Eindhoven kan je tevens chemische waterkwaliteit meten met hulp van de Waterblitz van Earthwatch Europe!

Interesse? Stuur een e-mail naar info@floron.nl en geef je op! (verzamelplaats volgt per mail)

Oeverlopers is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, FLORON, IVN Brabant, Natuurmonumenten, Provincie Noord-Brabant, RAVON en Staatsbosbeheer.

Het project wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel.

Vorige Streepexcursie Amsterdam Haarlemmerdijk en Bickerseiland
Volgende Startevenement Oeverlopers (Middelrode)


Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven