Activiteiten

Datum: maandag 22 mei 2023 10:30 Download agenda-item

Plaats: Diemen


Streepexcursie Diemen

Maandag 22 mei 2023 Streepexcursie HNS 125-482 Rondom station Diemen-Zuid

Onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10.30 Bij station Diemen-Zuid.

 

Na het middaguur een koffie/thee en toiletteer pauze in Louffee Coffee.

Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 zijn.

 

Bij deze excursie leggen we alle soorten vast (strepen) in een app, VERA, die in een vierkante kilometer gevonden worden. HNS staat voor Het Nieuwe Strepen. Dit is een methodiek waarbij het doel is om trendanalyse te doen. Dit wil zeggen dat Floron en het CBS uitzoeken of soorten toe- dan wel afnemen. Een belangrijk onderzoek in het kader van de klimaatopwarming. Voor deze trendanalyse worden geselecteerde hokken ongeveer elke 5 jaar opnieuw geïnventariseerd. In 2018 zijn we hier ook al geweest. We hebben toen 234 soorten gevonden.

De streepexcursie is ook voor beginners. De excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn en een lijst van de vorige excursie in 2018

 

Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com Tijdens de excursie: 06-44558870.

Vorige Excursie Ten Boer
Volgende WFD-excursie: Zuidwest Drenthe


Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven