Activiteiten

Datum: vrijdag 02 juni 2023 00:00 Download agenda-item

Plaats: Doorwerth


FLORON-kamp Doorwerth

FLORON-weekend 2023 te Doorwerth vrijdag 2 juni - zondag 4 juni 2023

Ons laatste kampje was alweer in 2016. We vonden het tijd om weer eens wat te organiseren. Op vrijdagmiddag 2 juni starten we en het gaat door tot en met zondagmiddag rond 15.00 uur. Vanaf 13:00 is het kamp ‘geopend’ en staat er koffie en thee klaar. Om 14:00 gaan we van start met het strepen van hokken.

Net als in 2016 verblijven we in groepsaccommodatie “De Boersberg”, www.deboersberg.nl. Het adres is Boersberg 1, 6865 NG Doorwerth. Gelegen in een fraaie omgeving en omgeven door bossen en uiterwaarden aan de rand van de Veluwe. We slapen op zalen met gloednieuwe stapelbedden.

 

Programma. Uiteraard zal het kamp grotendeels in het kader staan van verspreidingsonderzoek naar planten, middels het welbekende ‘kilometerhokken strepen’:

 • Begin maken aan de tweede ronde van de kilometerhokken voor de Plantenatlas Wageningen;
 • HNS-hokken in district Gelderland-Midden;
 • HNS-hokken en overige slecht onderzochte hokken in aangrenzend district Utrecht.

Op de zaterdag zal er voor beginners en andere belangstellenden een cursus grassen en zeggen worden gegeven. De cursus is geschikt voor de beginner die al wel wat van determineren weet, maar nog weinig met deze lastige groepen kan, maar ook voor de wat meer ervaren floristen die zich toch nog niet zo zeker voelen in deze groep planten. De cursus zal bestaan uit een korte lezing, een veldexcursie in het zeer gevarieerde landschap en determineren van planten.

Kosten

De kosten bedragen 70 euro per persoon, zowel voor de kampeerders als voor de overblijvers in de binnen accommodatie. Wie niet overnacht betaalt 40 euro, dat is inclusief eten en drank. Als je niet het hele weekend blijft, elders slaapt, niet meedoet met het diner of andere vragen heeft, moet je even contact met me opnemen, zodat ik de kosten kan bepalen.

je krijgt €20 korting als:

 • je jonger bent dan 30 jaar,
 • je voor het eerst meegaat op FLORON kamp
 • je dit jaar deelneemt aan de online FLORON cursus

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 mei 2023 door een mail te zenden naar FLORON.D922@outlook.com

met vermelding van:

 • Telefoonnummer;
 • of je met een klein eigen tentje of in de groepsaccommodatie in stapelbed wilt overnachten.
 • of je je voor de (beginners)cursus wilt opgeven. Onder voorbehoud van of er genoeg plaats is uiteraard want vol=vol;
 • of je vegetarisch eet;
 • of je een auto beschikbaar hebt voor excursies.

De inschrijving is pas definitief als het bedrag is overgemaakt naar rekening

NL 90 RABO 0108 6037 09 t.n.v. M.G.M. Jansen.

Omdat we al kosten moeten maken ruim vóór aanvang van het kamp, waaronder die van de accommodatie, geldt dat voor een afmelding na 22 mei de helft van het inschrijfgeld zal worden ingehouden.

Zelf meenemen: slaapzak en/of lakens+deken, kussen, matje, toiletartikelen, smartphone + lader, opgeladen powerbank, laarzen en/of hoge schoenen, regenkleding en warme kleding, GPS, flora, loep, veldfles, zonnebrand, pet/hoofddeksel. Werphark om naar waterplanten te kunnen vissen.

Info: zend een mail naar Maurice Jansen via FLORON.D922@outlook.comPrivacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven