Activiteiten

Datum: vrijdag 07 juni 2024 13:00 Download agenda-item

Plaats: Laag-Soeren


FLORON-kamp Dieren

In het weekend van 7 t/m 9 juni organiseren we een FLORON-kamp in de omgeving van Dieren, gelegen in het IJsseldal. Kenmerkend voor het gebied is de stroomdalflora met onder andere Engelse alant en Karwijvarkenskervel. We beperken ons echter niet alleen tot het IJsseldal, we verkennen ook (de overgangen naar) de hogere zandgronden (Veluwe en Achterhoek) met een afwisseling van oude buurtschappen, beboste heideontginningen, droge en vochtige heide, en graanakkerreservaten met o.a. Korensla en Groot spiegelklokje.

Verblijf
We verblijven op de ‘Camping Boszicht’ in Laag-Soeren. De camping ligt op circa 3 km afstand van NS station Dieren.
Er is plaats voor 25 (trekkers)tenten, dus wees er op tijd bij. Voor wie kamperen een bezwaar is: op 2 km afstand zijn drie slaapkamers beschikbaar, waarvan twee 2-persoons. Op de camping beschikken we over een gemeenschappelijke ruimte voor de avond en voor ontbijt en diner. Zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er veganistisch gekookt en wordt vlees en/of vleesvervangers apart geserveerd.
Je kunt het hele kamp komen, maar een dag aansluiten is natuurlijk ook mogelijk. 

De eerste excursie begint op vrijdagmiddag om 13.00 uur en op de overige dagen vertrekken we om 9.00 uur vanaf het kampeerterrein. 

Kosten
De kosten voor deelname aan het hele weekend (inclusief ontbijt en diner) bedragen 60 euro.
Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen financieel. Ben je jonger dan 30 jaar, is het de 1e keer dat je deelneemt aan een FLORON-kamp of volg je in 2024 de basiscursus Flora, dan krijg je 20 euro korting. Je betaalt dan slechts 40 euro.
Voor deelname aan alleen de dagexcursie zijn de kosten 5 euro per dag. Blijf je als daggast aansluitend eten, dan rekenen we daar nog een klein bedrag (5 euro) voor.

Vervoer
Een deel van de te bezoeken gebieden ligt op fietsafstand. Mocht je met de auto komen en in de gelegenheid zijn om een fiets mee te nemen, laat ons dat dan even weten. We houden daar dan met de groepsindeling rekening mee.

Aanmelden
Aanmelden gaat als volgt: Stuur voor maandag 27 mei een email naar Adrie van Heerden: aheerden10@kpnmail.nl.
Vermeld daarbij de volgende gegevens:
- naam
- woonplaats
- telefoonnummer (om je tijdens het weekend te kunnen bereiken)

Graag ontvangen we ook deze aanvullende gegevens van je:
- We horen graag of we je woonplaats en telefoonnummer mogen vermelden op de deelnemerslijst (doel is om onderling afspraken te kunnen maken omtrent carpoolen).
- Mocht je niet het gehele weekend deelnemen, geef dan aan op welke dagen je deelneemt aan de dagexcursies.
- Blijf je als daggast na afloop een hapje eten (op 8 en / of 9 juni) geef dat ook even aan.
- Als je niet met een eigen tent komt, maar graag gebruik wil maken van een kamer, laat het dan eveneens weten. Als je met twee personen een kamer wilt hebben, graag aangeven met wie je komt.
- Mocht je gebruik willen maken van de kortingsregeling, dan horen we graag op basis van welke voorwaarde (leeftijd 30 jaar of jonger, 1e keer deelnemer FLORON-kamp of deelnemer Flora cursus 2024).
- En tot slot horen we graag of je met de auto/fiets of het OV naar het FLORON-kamp komt.

Na je aanmelding ontvang je een betaalverzoek. Je aanmelding is pas definitief als het bedrag is overgemaakt.

Vragen
Als je vragen hebt kun je Adrie van Heerden bellen: 06-12666186.

Vorige Beginnersexcursie Beatrixpark Utrecht
Volgende Excursie Bunschoten-Spakenburg


Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven