Cursussen

FLORON geeft cursussen voor de herkenning van wilde planten, voor zowel particulieren, professionals als vrijwilligersgroepen. Elk jaar kun je deelnemen aan de Basiscursus Flora (maart-juli) en de cursus Grassen, Zeggen en Russen herkennen (doorlopend). Voor professionals en vrijwilligersgroepen kunnen we ook veldcursussen op maat leveren.

Actueel aanbod

Natuurvriendelijke oevers (op aanvraag, maatwerk)

De aanleg van natuurvriendelijke oevers is voor waterbeheerders een zeer belangrijke maatregel om te werken aan doelbereiking voor de Kaderrichtlijn Water. Kennis over het ecologisch functioneren van oevers is van belang om als beheerder op de juiste manier te kiezen hoe, waar en wanneer aanleg van een natuurvriendelijke oever zinvol is. Deze cursus gaat in op de ecologie van natuurlijke oevers, hoe dit is te vertalen naar randvoorwaarden voor aanleg van natuurvriendelijke oevers en wat de invloed is van standplaatscondities op de kansen voor vegetatie. Ook is er aandacht voor de invloed van beheer en de relatie tussen vegetatie, vissen en score voor de KRW. Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van waterschappen, terreinbeheerders en andere overheden die zich in de dagelijkse praktijk regelmatig keuzes moeten maken over geschikte locaties, de inrichting en het beheer van natuurvriendelijke oevers (bekijk ook onze flyer).

De kosten voor deze cursus bedragen € 350,- per deelnemer (excl. BTW), inclusief lunch en parkeerkaart.

Docenten: Jeroen van Zuidam en Martijn Schiphouwer
Duur: 6 uur (3 uur theorie, 3 uur excursie)
Locatie: incompany training of bij FLORON in Nijmegen
 

Volgend artikel Waterplanten herkennen (op aanvraag, maatwerk)

 De Basiscursus Waterplanten voor waterschappen is beoordeeld met gemiddeld een 8.

 

Grassencursus op maat: zeer geschikt voor medewerkers van ecologische of overheidsorganisaties (foto: Stichting Natuurwerkgroepen)

 

Grassencursus op maat: veldwerk is hier een essentieel onderdeel van (foto: Natuurvereniging Zuidwolde)


Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven