Activiteiten

Datum evenement: vrijdag 16 juni 2023 10:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Blaricum


Excursie naar het Voorland bij de Stichtse Brug

Vrijdag 16 juni 2023:  Excursie naar het Voorland bij de Stichtse Brug 

Onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10.30 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Stichtseweg in Blaricum (zie kaart hieronder).

Deze excursie duurt tot 16.00. Neem zelf eten en (voldoende) drinken mee.

Dit terrein is een natuurgebied (NNN/EHS) dat deels als recreatieterrein wordt gebruikt. Het gebied heeft een onverwachte rijkdom aan soorten van natte duinvalleien, maar er is ook droog heischraal grasland met overgangen tussen beide vegetatietypen.

Hoe kom je er?

  • Openbaar vervoer: neem de trein naar station Naarden-Bussum. Neem dan buslijn 100 naar Huizen, halte Pythagoraspark. Vandaar is het twee kilometer lopen.
  • Auto: neem afslag Huizen op de A27 richting Bijvanck, rijd langs deze nieuwbouwwijk rechtdoor richting het terrein Stichtse Brug. Voor de navigatie is het adres Stichtseweg 99, Blaricum. Deze weg uitrijden tot de achterste parkeerplaats waar je met de auto niet verder kunt (wordt fietspad). 

De excursie is ook voor beginners. De excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een floraboek te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn en een lijst van de vorige excursie in 2018.

Contact en aanmelding: floronamsterdam@gmail.com
Tijdens de excursie: 06-44558870Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven