Activiteiten D23

FLORON-kamp Goirle (AFGELAST)

donderdag 4 juni 2020 tot zondag 7 juni 2020

Floronkamp in Goirle, Noord-Brabant afgelast

Het zijn onzekere tijden en het is heel lastig om te kunnen voorspellen hoe de situatie begin juni is wanneer het Floronkamp in Goirle is gepland. Op grond van de maatregelen die er tot 1 juni vanuit de overheid zijn genomen en mede na raadpleging van diverse collega’s hebben we besloten om het Floronkamp voor 2020 te annuleren.
Wat ons betreft schuiven we het kamp een jaar op.

We doen het met pijn in ons hart, maar het kan helaas niet anders. Alles was nagenoeg geregeld en we hadden mooie km-hokken uitgezocht, maar ieders gezondheid gaat even voor.

Hopelijk lukt het jullie om in deze bijzondere tijd toch nog af en toe op stap te gaan en te genieten van het ontluikende voorjaar.Blijf gezond en houd het virus buiten de deur. 

Met vriendelijke groet,
Anne Marie, Jacques, Johan en Rob
Floron, Noord-Brabant Baronie

Contact

Districtscoördinator:

Jacques Rovers
tel. 076-5875353

Teamleden:
Johan van Laerhoven
Rob Vereijken
Anne Marie Beeke

 

Plantenwerkgroepen in dit district:

KNNV Breda
Coördinator: Jacques Rovers
T 076-5875353
Werkgebied: Gebieden tussen Breda en Gilze Rijen en van Biesbosch tot Baarle-Nassau

KNNV Tilburg

Werkgebied: Omgeving Tilburg

Natuurvereniging Mark en Leij

Werkgebied: Rondom Chaam, Baarle Nassau

IVN De Waerdman (Waalwijk)

Werkgebied: Regio Waalwijk

FLORON District 23 - Noord-Brabant Baronie

Organisatie

Veel van het inventarisatiewerk vindt plaats via de plantenwerkgroepen van de natuurverenigingen. Meerdere floristen leveren via de NOVA-app, streeplijsten of individuele meldingen een bijdrage aan het in beeld brengen van de flora in dit district. Er is een nauwe samenwerking met de in de regio aanwezige natuurbeherende organisaties en we onderhouden contact met plantenwerkgroepen van KNNV afdeling Breda en Tilburg, Heemkundekring Baarle-Nassau, natuurvereniging Mark en Leij en natuurvereniging Altenatuur.

Karakteristiek

Het district ligt globaal tussen Breda aan de westzijde (grens A16) en Berkel-Enschot/Hilvarenbeek aan de oostzijde. In het noorden is de grens ter hoogte van Werkendam/Zuilichem, in het zuiden vormt de Belgische grens met plaatsen als Baarle-Nassau en Hooge en Lage Mierde de afscheiding. Het noordelijk gedeelte behoort tot het Fluviatiel district met in het noordwesten het Nationaal Park de Biesbosch.  Oostelijk hiervan ligt een rivierenlandschap tussen de Afgedamde Maas en de Bergsche Maas met kleine natuurgebieden. Tussen Terheijden en Sprang-Capelle, op de grens van klei en zand, bevindt zich de "Naad van Brabant", een kwelgebied dat ook nu nog een bijzondere flora herbergt. Het zuiden behoort tot het Pleistoceen district met beekdalen, afgewisseld met meestal droge en soms vochtige bossen, heide en veelal kleine vennen. Tot het urbane district behoren Breda en Tilburg, beide steden zijn rijk aan "nieuwere" soorten.


Knolsteenbreek komt op diverse plaatsen in het district voor.

Gevlamde fijnstraal, vaak te zien in het “stenige” gebied van de steden.

 

Nieuwsbrief

Aan de actieve floristen sturen we een aantal keer per jaar een nieuwsbrief. Verschenen nummers  kunt u hieronder bekijken en/of downloaden.

Nieuwsbrieven 2019: april, november
Nieuwsbrieven 2018: november, juni, mei, maart
Nieuwsbrieven 2017: december, april