Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: zaterdag 13 augustus 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Sleen


WFD excursie Sleen

We bezoeken enkele km-hokken in de omgeving van Sleen, waar relatief weinig actuele gegevens van bekend zijn. Dit geeft altijd kans op floristische verrassingen. De exacte startlocatie volgt na opgave.

Van tevoren aanmelden is verplicht via wfdrenthe@gmail.com.

Alle excursies beginnen om 10 uur. Van beginnend tot volleerd florist: Iedereen is welkom.
Check altijd de WFDrenthe website voor de laatste informatie over het excursieprogramma.

 

Vorige Kilometerhok 193-449 Rozendaalse Bos
Volgende Wit hok Ysselsteyn 190- 385

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven