Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Excursie Kennemerduinen (FLORON Hollands Duin)

zaterdag 24 augustus 2019 10:00
 
 

Inventarisatie-excursie onder leiding van Wim de Groot en Niko Buiten in de kilometerhokken 98/493, 98/494, 99/493 en 99/494 in de zeereep en natte duinvalleien in de Kennemerduinen. Enige jaren geleden is hier in de zeereep en het duingebied een groot verstuivingsproject uitgevoerd. Er zijn ondermeer gleuven in de zeereep gemaakt. We gaan zien wat dat voor de planten betekent. Verwacht worden Biestarwegras, Parnassia en Slanke gentiaan.  

Verzamelen: 10.00 uur op het parkeerterrein bij strand-/duinpaviljoen Parnassia aan Zee (98.330-492.565) in Overveen. (Opgeven verplicht: nikobuiten@online.nl).