Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Kamp omgeving Maarsbergen (FLORON Utrecht)

vrijdag 21 september 2018 tot zondag 23 september 2018
 
 

Dit keer gaan we de omgeving van Maarsbergen verkennen: met name de Gelderse Vallei, met een afwisseling van dorpjes, beken, bosjes en agrarisch gebied. Verder zitten er ook een paar hokken op de oostelijke flank van de Utrechtse Heuvelrug met bossen en hei in de selectie. Voor ieder wat wils dus.

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van FLORON, gaan we diverse hokken bekijken die in 1989 voor het eerst gestreept zijn. De meeste van deze hokken zijn rond 2000 voor het laatst bekeken. Dus hoog tijd voor een update. 

We verblijven op camping Oud Meijenhorst, net buiten Maarsbergen. Hier kan alleen gekampeerd worden. In de omgeving zijn enkele hotels. Wil je daar overnachten, dan dien je dat zelf te regelen. De kosten voor het weekend bedragen 30 euro, inclusief ontbijt en lunch, maar exclusief avondeten. We kunnen wat laten bezorgen, de horeca in de omgeving bezoeken of je kookt zelf je potje. Kosten hiervoor rekenen we op het weekend zelf af. Overnacht je elders of ga je een losse dag mee, dan zijn er geen kosten.  

Vrijdag

Op vrijdag verzamelen we om 13 uur op de parkeerplaats van het Leersumse Veld aan de Maarsbergseweg. Hier krijgen we uitleg over het gebied, waarna we in een paar groepen enkele hokken gaan inventariseren.  

Zaterdag en zondag

Op zaterdag en zondag gaan we hokken bezoeken in de Gelderse Vallei en op de overgang van heuvelrug naar vallei. Gezien het enthousiasme van de deelnemers vertrekken we om 9 uur. Op zondag sluiten we het weekend rond 15 uur af.

Aanmelden voor het weekend is verplicht, vóór 17 september, ook als je een losse dag meegaat. Dit in verband met de planning. 

Aanmelden via: baard1@hetnet.nl