Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Streepexcursie Monnickendam: centrum (Hok: 131-496, FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 5 augustus 2018
 
 

Zondag 5 augustus 2018 Excursieleider Peter Wetzels

Verzamelen om 10:30 bij de supermarkt Deen op de Graaf Willemlaan 24 (Coördinaten 131.41 - 496.40). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Coffee & Cacao.

Een afwisselender hok is in Monnickendam niet te vinden: een stuk van de oude kern, een nieuwbouwwijk, een stuk van de oude zeedijk en een recreatiegebied Hemmeland. Ook veel verschillende soorten wateren: haven, IJsselmeer en diverse sloten en plasjes. In 1994 voor het laatst intensief bekeken.

De streepexcursie is ook voor beginnende inventariseerders. Basiskennis van de Flora is vereist. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte).Aanmelden bij (niet verplicht) en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Monnickendam.