Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

5000 soorten excursie Hoek van Holland (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 14 juli 2018 10:00
 
 

Hoek van Holland ligt in het Nationaal Park Hollands Duin. In 2018 organiseren Dunea, Staatsbosbeheer en EIS Kenniscentrum Insecten een 5000-soortenjaar in het NP Hollands Duin. We sluiten daar vanuit FLORON-ZHZ bij aan door op zaterdag 14 juli proberen veel (extra) soorten te vinden. Daarom geen kilometerhokinventarisatie, maar een (of meer afhankelijk van de groepsgrootte) wandelingen waarbij we veel biotopen aandoen met speciaal aandacht voor biotopen die in de rest van het Nationaal Park weinig voorkomen zoals de Oevers van de Nieuwe Waterweg. Deze excursie is in samenwerking met Karel Gort die het gebied op hun duimpjes kent. En er lopen meer terreinkenners mee.

Verzamelen bij station/bushalte Hoek van Holland Haven

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl