Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: vrijdag 24 juni 2022 10:00 Download agenda-item

FLORON-kamp Ameland

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 organiseert het districtteam Friesland een FLORON-kamp op Ameland. We maken dan de inventarisatie die we in 2018 begonnen zijn af. Toen hebben we veel kusthokken gedaan in augustus, nu doen we eind juni meer ‘binnenlandse’ hokken.
Omdat we nog even willen kijken hoe het coronabeleid zich ontwikkelt, kunnen we nog niet heel precies zijn over ons programma.
We bieden weer twee locaties aan voor overnachting: 1. SBB-camping Middelpôlle ten noordwesten van Nes, met een beperkt aantal tentplaatsen. En niet ver daarvandaan, aan de rand van Nes 2. kampeerboerderij Kiewiet’s Hoeve met een groot aanbod aan slaapplaatsen en een groot, luxueus dagverblijf. Zoals in 2018 dus.

 

Je kunt je belangstelling alvast aangeven bij Gertie Papenburg (gmgjtp@xs4all.nl). We vragen minimaal om je naam, woonplaats en e-mailadres. Mocht je willen kamperen, dan kun je dat aangeven. Zo gauw we over meer gedetailleerde informatie beschikken, krijg je die informatie via de mail toegestuurd.
Als je dringende vragen hebt, kun je die ook stellen. Daarvoor mag je ook bellen +31 6 23627840.

Vorige Grassenworkshop (max 20 deelnemers)
Volgende Avondexcursie Onlanden

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven