Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zaterdag 30 december 2023 10:00 Exporteren evenement

Evenement locatie: Assen


Plantenjacht KNNV afdeling Assen

Eindejaars Plantenjacht

Ga je mee op jacht naar wilde planten die in de winter bloeien? Op zaterdag 30 december gaat de Plantenwerkgroep van natuurorganisatie IVN/KNNV Assen voor FLORON in de Assense wijk Marsdijk op zoek naar bloeiende planten. Iedereen is welkom om mee te zoeken; kennis van planten is niet nodig. Wel is het fijn als je je aanmeldt voor deelname bij mail@dickvuijk.nl of ceesvanr2001@yahoo.com .
We verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats van de Gamma, Stelmakerstraat 32. We gaan een uur lang op pad rond het industrieterrein en in de woonwijk.
 

 

 

 

 

 Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven