Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zaterdag 18 mei 2024 09:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Etten-Leur


Grassen, russen, zeggen en waterplanten in Kelsdonk - Zwermlaken (Etten-Leur)

Zaterdag 18 mei 2024.

Dagexcursie van 9.30 uur tot uiterlijk 16.00 uur. Eerder afhaken mag, dat doen er meer. Neem eten en drinken mee voor de lunch, loep, opschrijfboekje en flora (Heukels' of Eggelte). Laarzen mee, we volgen het laarzenpad.

Thema: grassen, russen, zeggen en waterplanten in Kelsdonk - Zwermlaken (Staatsbosbeheer). Het gebied geeft nog het oude slotenpatroon weer van eeuwen terug op de ‘naad van Brabant’. Van vroeger uit als hooiland in gebruik. Afgelopen winter is er gewerkt in het gebied om water vast te houden.

Start ter plekke 9.30 uur aan het Windgat (kruising met Haansberg en Bollendonkseweg). https://maps.app.goo.gl/LMjyDZJL4tUyQuNA7 

Geschikt voor cursisten van de Basiscursus.

Aanmelden verplicht! max. 15 deelnemers. 
Petra van der Wiel pvdwiel@telfort.nl 

 

 

 

 



Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven