Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: zondag 16 april 2023 10:30 Download agenda-item

Plaats: Hilversum


Streepexcursie Hoorneboegse Heide

Zondag 16 april  2023 Streepexcursie 140-468  Hilversum Hoorneboegse Heide en ‘t Hoogt van ‘t Kruis

Onder leiding van Peter Wetzels. Verzamelen om 10:30 Larixlaan bij de Plataanweg. (52.20848075497331, 5.180913283941873) Station Hilversum sportpark ligt op 20 minuten wandelen. Na het middaguur een koffie/thee en toiletteer pauze in Brasserie Zonnestraal.

Dit kilometerhok omvat het zuidoostelijk deel van Hilversum met laagbouw, een villawijk en twee restanten van landgoederen, beiden in beheer van het Goois Natuur Reservaat. De Hoorneboegse Heide vernoemd naar landgoed ‘De Hoorneboeg’ dat op een hoog punt centraal in het gebied ligt. ‘t Hoogt van ‘t Kruis is een restant van het gelijknamige landgoed aan de Utrechtseweg in Hilversum. Het bestaat uit eikenbos en naaldbossen die langzaam maar zeker worden omgevormd tot loofbossen. Een hok met diverse biotopen dus. In augustus is er een tweede excursie naar dit hok.

Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 zijn.

 

Bij deze excursie leggen we in een app, VERA alle soorten vast (strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. De streepexcursie is ook voor beginners. De excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

 

Contact en aanmelding floronamsterdam@gmail.com Tijdens de excursie: 06-44558870.

Vorige Excursie Omleidingskanaal
Volgende WFD-excursie Midden-Drenthe

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven