Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: zaterdag 25 september 2021 10:00 Download agenda-item

Plaats: Station Gouda


Stadsexcursie Gouda

Bij deze plantenexcursie onderzoeken we diverse hokken rondom station Gouda waarvan nog weinig bekend is. We verwachten een mix van Straten, tuinonkruid, plantsoenen, waterplanten en we zullen ook wel stukjes bedrijventerrein meepikken. Ervaring leert dat je in de stad altijd wel wat nieuws tegenkomt.

Verzamelen bij Noordelijke (achter)uitgang station Gouda.

Aanmelden

Aanmelden verplicht. Stuur uiterlijk woensdag 22 september een mailtje aan Willemien Troelstra.

Vorige Startevenement Oeverlopers (Eindhoven)
Volgende FLORON-dag

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven