Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: dinsdag 04 mei 2021 10:00 Download agenda-item

Natuurcafé thema Grassen - KNNV Delfland

Op 4 mei van 10:00 – 11:30 uur organiseert Natuurlijk Delfland een digitaal Natuurcafé met als thema Grassen. Aan de hand van een presentatie beantwoordt Cor Nonhof vragen als Hoe herken je grassen? Hoeveel zijn er? Wat is een goed beheer van grassen om een kruidenrijk gazon of weiland te krijgen? En uiteraard is er volop gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Ook zal Cor aandacht besteden aan het boek Te hooi en te gras, waarin 100 Delftse grassen zijn beschreven. Vraag de zoomcode aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De aanleiding voor dit thema is het jaarthema Zaaien en Maaien en het Soort van het Seizoen: grassen. In april, mei en juni wordt er extra aandacht aan grassen besteed. Er is een informatiebrief rond grassen samengesteld. Vraag deze aan. Grassen is de groep planten die in onze omgeving het meeste voorkomt in de duinen en weilanden, in tuinen en parken. Waarbij wij eigenlijk aandacht aan hen besteden, liefst staan we er op.

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven